Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Noutatile sitului

Noutati din domeniu

Home / Noutati / Noutati din domeniu / 2004

Filmul strain: Lilya 4 - ever

4 Februarie 2004

Premiera a avut loc la 30 ianuarie 2004 in Sala mica a cinematografului "Patria" din Chisinau. Acest film este pilonul de baza a campaniei de informare a Organizatiei Internationale pentru Migratie pentru combaterea traficului de fiinte umane, desfasurata la Chisinau.

Lilya 4 — ever (Lilya pentru totdeauna) a fost realizat in Suedia de regizorul Lukas Modysson. Tema: traficul de femei. Ideea: nu credeti minciunilor si iluziilor.

Lukas Modysoon este la al treilea film artistic. Primul s-a numit "Show me love", al doilea "Together", declarat "filmul anului 2001". Urmatorul este "Lilya...", tragedia unei fete parasite de mama, care a fost mai apoi traficata si care a inteles, doar in ultimele clipe ale vietii, ca ar fi trebuit sa procedeze altfel.

Interpreta rolului principal, Lilya, este acrtita Oksana Akinsina din Sankt-Petersburg. Rolul lui Volodea a fost jucat de Artiom Bogucharskii. Filmarile au avut loc la Tallin, in raionul de limba rusa Paldiskz, nu departe de o baza de submarine sovietice abandonata.

"Stiam sigur ca locul actiunii va fi un imperiu decazut", spune regizorul Lukas Modysson.
Mesajul filmului este adresat tuturor oamenilor din lume supusi oricaror forme de tortura.

Lilya 4 — ever va fi proiectat la cinematograful "Patria" pina la 12 februarie curent. Intrarea gratis.Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md