Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Noutatile sitului

Noutati din domeniu

Home / Noutati / Noutati din domeniu / 2004

Mesaj pentru Ion Bolboceanu

22 Martie 2004

Astazi e ziua de nastere a ilustrului operator de film, adevarat magician al camerei de luat vederi, un neobosit cineast si fotograf care nu conteneste sa descopere frumosul vietii, culorile, imaginile, perfectiunea naturii.

Lui Ion Bolboceanu nu-i plac sarbatorile, mai ales sa-si omagieze public ziua de nastere. Si totusi, am indraznit sa-l intreb ce-si doreste in acesta zi. Celebru prin umorul sau, mi-a raspus franc: "Sa-mi faca sotia doua placinte!" "De ce numai doua?" l-am intrebat. "Atit. Mai mult nu-mi trebuie, dar sa fie cu brinza si ceapa verde!" Si a ris cu risu-i dintotdeauna - optimist si plin de viata.

Pe linga cele "doua placinte", ii dorim multa sanatate, bucurie si discipoli care sa-i urmeze sfaturile. "Sinteti acum profesor, aveti studenti...", am tinut sa precizez. "Am. As vrea sa-mi urmeze sfaturile. Dar... Noi, la timpul nostru, am fost fricosi, ei sint lenesi". Am ris impreuna ca de o noua gluma a maestrului.

Sper ca in adincul sufletului Ion Bolboceanu s-a bucurat de felicitarea noastra.
Multi Ani!Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md