Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Noutatile sitului

Noutati din domeniu

Home / Noutati / Noutati din domeniu / 2004

Lumina astrilor carunti

13 Iulie 2004

Acesta e titlul cartii de interviuri cu veterani ai Companiei "Teleradio — Moldova" al carei autor este Avram Mardare, cineast, autor a 15 filme documentare, redactor a 9 filme de fictiune, a mai multor documentare si filme muzicale, realizate la studioul Telefilm — Chisinau.

Lumina..., pe linga faptul ca ne vorbeste despre veteranii televiziunii moldovenesti, mai are o calitate de pret: include sase interviuri cu cineastii Nicolae Degtear (operator), Ion Mija (regizor), Valentin Sleagun ( sef al Televiziunii moldovenesti), Vasile Chicu (actor) si Eugen Doga (compozitor).

Aceasta "modesta carte", cum se exprima autorul, este de fapt o comoara. Ea completeaza un imens gol informational despre generatia de cineasti care au stat la temelia filmului moldovenesc. Ceea ce nu inseamna ca "eroii culegerii de interviuri" prezita un inters mai mic. Din contra. Este poate prima carte despre fondatorii "unei arte absolut noi — televiziunea" pe aceste meleaguri.

Lumina astrilor carunti a aparut la editura "Universul".Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md