Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Noutatile sitului

Noutati din domeniu

Home / Noutati / Noutati din domeniu / 2004

Actorul Petru Baracci

25 Iulie 2004

Felicitari cordiale, urari de bine si multa sanatate!

Petru Baracci este actorul care a stiut sa imbine de minune scena si ecranul.

Din 1952, anul cind s-a incadrat in activitatea teatrala si pina la sfirsitul anilor 80, cind a parasit scena Teatrulu Academic "A.S.Puskin", Petru Baracci a interpretat zeci de roluri dintre cele mai divers ca gen si incarcatura artistica. Paralel jucind si in multe filme turnate la studioul "Moldova-film". Nemaivorbind de activitatea sa pedagogica in calitate de profesor universitar la Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice.

In prezent, Petru Baracci este presedintele Uniunii Teatrale din Moldova si manifesta o grija deosebita pentru actorii de virsta a treia, aflati la pensie. Nu uita nici de generatia nouzecista a oamenilor de teatru. Ramine a fi un spirit creativ si regreta... ca apar atit de putine filme artistice in Moldova.

Echipa noastra ii doreste sa-si vada realizte visele. Evident, in cinematografie.Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md