Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Noutatile sitului

Noutati din domeniu

Home / Noutati / Noutati din domeniu / 2004

Credinta

21 Septembrie 2004

Cum se stie, cineastul Anatol Codru s-a aflat in greva foamei. In semn de protest fata de faradelegile comise de regimul separatist din Transnistria fata de scolile cu predare in grafia latina.

Al doilea motiv care l-au determinat pe reputatul regizor sa ia aceasta decizie, sint protestele jurnalistilor din fata Casei Radio.
Epurarea de cadre efectuata la Teleradio-Moldova este un exemplu convingator de incalcare a dreturilor omului si a dreptului la libera exprimare.

Anatol Codru, fiind poet si liber cugetator, nu s-a impacat cu aceasta situatie. A luat partea grevistilor, punindu-si sanatatea in pericol.
Dupa o saptamina, cineastul Anatol Codru, la indemnul medicilor, a fost nevoit sa intrerupa greva, fiindca situatia s-a agravat.

In prezent, Anatol Codru este internat la Spitalul clinic republican.Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md