Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Noutatile sitului

Noutati din domeniu

Home / Noutati / Noutati din domeniu / 2009

A murit vocea lui Mikey Mouse

22 Mai 2009

Wayne Allwine, specialist in efecte speciale care, in ultimii 32 de ani, si-a imprumutat vocea personajului de desene animate Mickey Mouse a murit, miercuri, la varsta de 62 de ani, in urma unor complicatii cauzate de diabet, au anuntat reprezentantii companiei Walt Disney.

Wayne Allwine a fost, cronologic vorbind, a treia voce a renumitului personaj de desene animate, dupa ce insusi Walt Disney a facut acest lucru, chiar de la debutul lui Mickey Mouse, in 1928. Disney a fost urmat, din 1947, de Jimmy Macdonald din 1947, pentru o perioada de 30 de ani.

Vocea lui Allwine a dat glas soricelului Mickey in filme animate ca "Mickey's Christmas Carol" (1983), "Who Framed Roger Rabbit"(1988) si "The Prince and the Pauper" (1990), precum si in parcurile tematice Disney, la radio, televiziune si in spectacole live.

In luna noiembrie a anului trecut, personajul Mickey Mouse a implinit 80 de ani.Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md