Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Noutatile sitului

Noutati din domeniu

Home / Noutati / Noutati din domeniu / 2009

Filmul "Coco avant Chanel" a fost lansat la cinematografele europene

17 August 2009

Pasiunea pentru moda a tinerei Gabrielle "Coco" Chanel a inceput intr-o manastire. De la varsta de 11 ani, fetita a fost crescuta, dupa moartea parintilor, de calugarite.
Filmul lui Anne Fontaine surprinde scenele in care Coco (in rol actrita Audrey Tautou), aflata la varsta adolescentei, admira vesmintele sobre si negre ale maicilor ca simboluri ale unei noi elegante.
Chanel avea sa revolutioneze rochiile de seara, acestea devenind scurte, simple, de cele mai multe ori negre si aveau sa intre in istoria modei sub denumirea "little black dress".
In filmul "Coco avant Chanel", actrita Audrey Tautou imbina spiritul liber, inteligenta si pragmatismul legendarei creatoare de moda cu duritatea unei femei de afaceri care isi doreste succesul cu orice pret intr-o lume dominata de barbati.
Pentru a ilustra acest aspect, regizoarea Anne Fontaine se concentreaza asupra tristei povesti de dragoste dintre Coco Chanel si Arthur Boyd Capel, care era casatorit cu o englezoaica din cercurile aristocratice. Iubirea neamplinita, cu sfarsit tragic - Capel a murit intr-un accident de masina - e compensata in arta, prin multa disciplina si abnegatie.

Sursa: Realitatea TV.Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md