Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Noutatile sitului

Noutati din domeniu

Home / Noutati / Noutati din domeniu / 2009

Festivalul de Film Sighisoara "Film Fest"

21 Septembrie 2009

S-a deschis cu pelicula lui Cristian Mungiu "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", la deschidere fiind prezenta si actrita Maia Morgenstern.
Festivalul de la Sighisoara se afla la prima se editie, avand ca scop sa promoveze filmul romanesc, cum ar fi: "Podul de flori" de Thomas Ciulei, "Constantin si Elena" de Andrei Dascalescu, "Testimonial" de Razvan Georgescu, "Elevator" de George Dorobantu".

In cadrul festivalului au fost proiectate si filme de scurt metraj: "Radu + Ana" (Paul Negrescu), "Interior. Scara de bloc" (Ciprian Alexandrescu), "Valuri" (Adrian Sitaru), "Megatron" (Marian Crisan) s.a.

Sectiuna "In Memoriam..." l-a omagiat pe precursorul Noului Val Romanesc, Alexandru Tatos. "Secvente", una din capodoperele cineastului, a fost proiectat in cadrul unei ceremonii speciale.

Prima editie de la Sighisoara "Film Fest" s-a desfasurat in perioada 17 - 20 septembrie. Republica Moldova nu a fost prezenta la acest festival.Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md