Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Noutatile sitului

Noutati din domeniu

Home / Noutati / Noutati din domeniu / 2009

Anim'est 2009

11 Octombrie 2009

Festivalul filmului de animatie "Anim'est", cel mai important festival de film de animatie din Romania, se desfasoara in Bucuresti si se afla la a IV editie.

La 10 octombrie a avut loc festivitatea de decernare a premiilor.
Trofeul "Anim'est 2009" a revenit scurtmetrajului olandez "The Phantom of The Cinema" ("Fantoma de la cinema"), regizat de olandezul Eric van Schaaik.
Distinctia pentru cel mai bun lungmetraj, oferita de Animax, a revenit filmului japonez "Piano no mori" ("Pianul din pădure"), realizat în 2007 de Masayuki Kojima.
Vali Chincisan, regizorul "Copacului urban", a fost marele castigator in competitia romaneasca, scurtmetrajul lui fiind rasplatit cu premiul pentru cel mai bun film romanesc al acestei editii, oferit de Centrul Cultural European al Sectorului 6.
Cel mai bun film studentesc de la Anim'est 2009 a fost desemnat "Never drive a car when you're dead" ("Niciodata sa nu conduci o masina cand esti mort "), realizat de germanul Georg Dashuber.
Filmul bulgaro-german "Three Sisters and Andrey" ("Trei surori si Andrei"), regizat de Boris Despotov si Andrey Paounov, este primul castigator al trofeului sectiunii Balkanimation, premiera programului competitional al celei de-a patra editii Anim'est, in timp ce scurtmetrajul olandez "Post!" ("Poșta!") a fost distins cu Premiul Publicului.
Tot la festivitatea de premiere, realizatoarea de animatie Luminita Cazacu a fost rasplatita cu un trofeu pentru Intreaga Activitate. Dansa le-a multumit organizatorilor festivalului pentru ca "nu lasa sa moara animatia romaneasca si dau nastere, in fiecare an, acestei sarbatori".

Filmele premiate la Anim'est 2009 au fost prezentate, din nou, duminică, 11 octombrie, in proiectia ce a inchis Anim'est 2009 la Cinema Patria din Capitala.Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md