Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Noutatile sitului

Noutati din domeniu

Home / Noutati / Noutati din domeniu / 2009

In Memoriam

10 Noiembrie 2009

Astazi s-a stins din viata cunoscututl actor de teatru si film, Gheorghe Dinica. Toate mijloacele mass-media din Romania si-au inceputu buletinele cu aceasta stire trista, invocand in acelasi timp amintiri ale colegilor, pagini din creatia marelui artist, unul din "titanii artei interpretative romanesti", cum a fost calificat Gheorghe Dinica.

A debutat in cinematografie in 1963 in filmul "Strainul". A jucat apoi in "Golgota", "Columna", "Felix si Otilia", "Explozia", "De ce trag clopotele, Mitica?" si multe altele.

Pana in ultima clipa, inainte de a se imbolnavi, Gheorghe Dinica s-a aflat pe platourile de filmare de la Buftea, evoluand in rolul unui general din serialul "Anelia".

La "Moldova-film" a evoluat in unul din rolurile principalele in filmul "Patul lui Procust" (regia Viorica Mesina, Sergiu Prodan).

Amintirea lui va ramane vesnica in inimile celor care l-au cunoscut, l-au admirat si i-au apreciat talentul.Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md