Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Sali de cinema

Uniuni de creatie

Studiouri cinema

Departamentul Cinematografie

Home / Organizatii / Studiouri cinema

OWH STUDIO

OWH Studio - initial OWH TV Studio (Open World House TV Studio) a fost infiintat in 1995, initial, ca parte componenta a Casei "Lumea descisa" fiind conceput ca un laborator pentru tinerii regizori de film si televiziune, axat pe ideea lansarii unui nou potential artistic in mediul audiovizualului, productia sa constituind o alternativa de calitate comparativ la cea existenta. In jurul acestu laborator s-a format un nucleu de profesionisti.

La 27 ianuarie 1999, OWH TV Studio a fost inregistrat ca institutie independenta. In prezent se numeste OWH Studio.

Educati in spiritul european al Academiei de Teatru si Film din Bucuresti, Romania, echipa OWH Studio are o prezenta vie si activa in viata cultural-artistica din tara, venind cu un concept proaspat si o viziune moderna de reflectare a evenimentelor, in special, sociale.

In perioada 1996-2000 OWH TV Studio a produs numerosae emisiuni de televiziune, difuzate pe canalele tv din Moldova, cit si pe alte canale. Printre acestea se numara: "Portretul generatiei mele", "Impact", "Impact plus", "Rock Vagon", "Star-T", "Clubul de presa", "16-25 export".

In continuare, activitatea OWH TV Studio s-a axat pe realizarea de filme documentare. Filmografia studioului contine urmatoarele titluri: "Murind pentru Madrid", "Legendele Tipovei", "Satul din oglinda", "Rasaritul baltilor", "La Dolce Vita", "Moldova - trecut, prezent si viitor", "Moldova Weatherization Project". Unele din ele au obtinut premii la festivaluri.

In decembrie 2001 a avut loc Festivalul International de Film Documentar CRONOGRAF, editia I, organizat de OWH TV Studio si Alianta Franceza din Moldova in parteneriat cu Uniunea Cineastilor din Moldova, primaria municipiului Chisinau.
In decembrie 2002 are loc editia a II a Festivalul International de Film Documentar CRONOGRAF.
Una din realizarile recente ale OWH Studio este "Laboratorul Video pentru Tineret", proiect implementat cu sustinerea UNICEF Moldova.
In 2005 Festivalul International de Film Documentar CRONOGRAFa ajuns la editia a IV (19 — 22 mai).
In fiecare an, primavara, la Chisinau se desfasoara fectivalul CRONOGRAF, unicul festival din Republica Moldova dedicat filmului documentar, al carui scop este incurajarea filmelor documentare de autor.Copyright © 2002—2011 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md