Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Actori

Badicheanu Mihail

Nascut: 15 Octombrie 1919 , Chisinau
Decedat: 2 Aprilie 1998 , Chisinau
Date biografice:

In 1941 a fost deportat in GULAG. Revine in Moldova in 1947 si este supus din nou represaliilor. Pina in 1956 se afla in "Siberiile de gheata". In Moldova isi recapata dreptul de a se intoarce in 1963.(vezi Regizori). A jucat in filmele lui Emil Loteanu ("Poienele rosii"), Mihail Kalik ("A iubi"), Valeriu Gagiu ("Zece ierni pentru o vara") s.a. Desi era distribuit in roluri secundare, personajele sale aveau o mare forta de convingere.

Studii:

Academia de Arte Dramatice din Bucuresti.

Filmografie:
Strada asculta, s/m, trecatorul, 1963
Poienele rosii, mos Iluta, 1966
Gustul piinii, Tudoras, 1966
A iubi, Tatal, 1968
Zece ierni pentru o vara, Onache, 1969
Viforul rosu, Cujba, 1971
Ultimul haiduc, Gaghik, 1972
Casa parinteasca, Luluta, 1973
Podurile, Firnache, 1973
Intre cer si pamint, tatal lui Simeon, 1975
Corbii prada n-o impart, episod, 1988
Detinutul misterios, episod, 1989
Strada felinarelor stinse, barbierul, 1990.


Copyright © 2002—2011 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md