Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Actori

Balan Marica

Nascut: 1 Aprilie 1936 , satul Dimitresti, judetul Ismail, Romania
Date biografice:

Dupa absolvirea Scolii teatrale, a ramas la Teatrul "Romen" din Moscova pina in 1970. Revine in Moldova unde a jucat la Teatrul actorului de film (1977-1981). Pina in 1985 a fost actrita la Teatrul "Luceafarul". In 1990 fondeaza Teatrul-studio "MONO". Debut la "Moldova-film" in 1966 in rolul Vasilutei din "Gustul piinii". Membra a Uniunii Cineastilor din 1994.

Studii:

Scoala teatrala "B.Sciukin" (1955-1960) actrita de teatru si film.

Filmografie:

Gustul piinii, Vasiluta, 1966;
Nunta la palat, regizor de la televiziune, 1968;
Ultimul haiduc, Maria, 1972;
Podurile, Irina Negara,1973;
Barbatii incaruntesc de tineri, Ileana, 1974;
Durata zilei, secretara, 1974;
Trinta, Pauna, 1977;
Agentul serviciului secret, lelea Vera, 1978;
Aveti o telegrama, Maria Petrovna, 1983;
Bucurii pamintene, f/t, matusa Lilia, 1986 s.a.



Copyright © 2002—2011 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md