Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Actori

Bechet Boris

Nascut: 7 Februarie 1953 , satul Vadu-Leca,Telenesti
Date biografice:

In anii 1977-1985 a jucat pe scena Teatrului National "Vasile Alecsandri" din Balti, apoi a trecut la Chisinau la Teatrul poetic, (azi Teatrul "Alexe Mateevici"). Debut la "Moldova-film" in 1983. Un actor de mare forta dramatica. S-a manifestat in filmele lui Vasile Pascaru, Nicolae Ghibu, Boris Conunov, Valeriu Gagiu unde a jucat roluri principale, dar si roluri secundare. Un personaj de forta ramine a fi Stratan din filmul lui Valeriu Gagiu "Corbii prada n-o impart". In prezent este unul din fondatorii studioului independent "Media SDB".

Studii:

Institutul de Arte din Chisinau (1971-1975) actor de teatru si film.

Filmografie:

Gaseste potcoava fericirii, Stefan, 1983;
Luna lui Caus, Ion, 1984;
Un pichet linistit, maiorul Steblov, 1986;
Detinutul misterios, episod, 1986;
Corespondentul vostru special, capitanul Negara, 1987;
Miorita, Ungurean, 1987;
Medeea-80, barbatul ,1987;
Cursa, parintele Vladimir, 1988;
Dansul efemer al dragostei, Visarion, 1988;
Corbii prada n-o impart, Stratan, 1988;
Durerea, episod, 1989;
Troita, Nicanor, 1991

Premii si diplome:

Artist emerit, 1991.



Copyright © 2002—2011 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md