Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Actori

Grigoras Veronica

Nascut: 2 Octombrie 1962 , satul Ciuciulea, Glodeni
Date biografice:

Debut la "Moldova-film" in 1984 in filmul "In zorii revolutiei". Un rol de succes a fost Maria din filmul "Tunul de lemn" (1986).

Studii:

Scoala teatrala "B.Sciukin" din Moscova (1980-1983) arta actorului; Institutul de Arte din Chisinau (1990-1992) actrita de teatru si film.

Filmografie:

In zorii revolutiei, tinara sateanca, 1984;
Luceafarul, episod, 1986;
Tunul de lemn, Maria, 1986;
Adio, viata de holtei! s/m, Violeta, 1988;
Codrii, Irina Negara, 1992;
Troita, Margareta, 1991;
Gaoacea, Maria, 1993;
Farfurii zburatoare , Anica, studioul ”Sarmis”, 1993.



Copyright © 2002—2011 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md