Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Actori

Sagaidac Maria

Nascut: 20 Octombrie 1942 , satul Cuhurestii de Sus, Camenca
Date biografice:

Conferentiar la Universitatea de stat din Chisinau la facultatea de matematica si informatica. Descoperita ca actrita de Emil Loteanu. Debut la „Moldova-film” in 1968 in filmul "Aceasta clipa".

Studii:

Universitatea de stat din Chisinau (1959-1964) facultatea de fizica si matematica, ulterior obtine titlul de doctor in stiinte fizico-matematice.

Filmografie:
Ofiter in rezerva, Anca, 1971;
Toate probele contra, Catinca, 1974;
Mark Twain acuza?, Pearl, 1974;
Nicusor, un adolescent dificil, mama, 1975;
O intimplare la festival, Ilieva, 1976;
Si va veni o zi, Oxana Victorovna, 1978;
Cum sa devii celebru, episod, 1984;
Luceafarul, Raluca, 1986;
Miorita, mama, 1987.
Premii si diplome:
Maestru in Arta, 1996;
Cea mai buna actrita a anului, Antena de Aur a Televiziunii din Republica Moldova (TVM).


Copyright © 2002—2011 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md