Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Regizori

Badicheanu Mihail

Date biografice:

In 1941 a fost deportat in GULAG. Revine in 1947 si este supus din nou represaliilor. Pina in 1956 se afla in "Siberiile de gheata". In Moldova isi recapata dreptul de a se intoarce in 1963. Valeriu Gagiu l-a angajat ca asistent de regie la filmul "Cind pleaca cocorii". Actor de caracter, a manifestat si aptitudini pentru regie. Debuteaza cu filmul "Intre cer si pamint". Filmul "Strada felinarelor stinse" are afinitati cu propria-i biografie.(Informatii suplimentare despre Mihail Badicheanu la Actori).

Studii:

Academia de Arte Dramatice din Bucuresti.

Filmografie:
Fictiune
Iatama-s, am sosit!, f/t, 1979;
Strada felinarelor stinse (coautor de scenariu), 1991;
Pasari ceresti (nefinisat), 1997.
Documentare
Usturici, nr. 2, 1977
Sarbatoarea satului, 1980
Usturici nr.26, 1981
Usturici nr.28, 1981
Usturici nr.47, 1984
Usturici nr. 48, 1984
Usturici nr.55 (scenariul si regia), 1985
Usturici nr.69, 1986.

Intre cer si pamint, 1975

Suspectul, 1978



Copyright © 2002—2011 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md