Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Regizori

Scutelnic Ion

Nascut: 18 Aprilie 1942 , satul Glavan, Drochia
Date biografice:

La "Moldova-film" din 1975. Calator pasionat in lumea filmului.

Studii:

Institutul de Arta Teatrala "A.V.Lunacearski" (1964-1969) actorie; VGIK (1970-1975) regie film documentar, clasa profesorului M.Romm.

Filmografie:

Fictiune
Unda verde, s/m, 1974;
Calatorie de nunta, 1982;
Actiune civila, 1988;
Adolescenta, 1981;

Documentare
Toamna - anotimpul nuntilor, 1974;
Ion Druta, 1989;
Soroca, 1980;
Cu ochi de pictor, 1979;
Usturici nr.3, 6, 1980;
Mesteri populari, 1980;
Pamintenii, 1986;
A treizecea primavara de la victorie, 1975;
Usturici nr.70, 1986;
Usturici nr.71, 1986;
Usturici nr.73, 1987;
Usturici nr.81, 1988; s.a.

Agent al serviciului secret, 1978

Cum poti deveni celebru, 1984



Copyright © 2002—2011 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md