Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Operatori

Iuriev Albert

Nascut: 4 Ianuarie 1939 , s.Erbogacen, r-ul Katanga, regiunea Irkutsk, Rusia
Date biografice:

Din 1955 pina in 1958 - muncitor la o uzina. Din 1961 vine cu traiul in Moldova, se angajeaza la studioul "Moldova-film", face studii la Moscova, lucreaza pina in 1993, apoi pleaca la Moscova. Acorda preferinta filmului documentar. Un adevarat indragostit de Muza a X si un profesionist inegalabil.

Studii:

VGIK (1966-1971) operatori imagine (fara frecventa).

Filmografie:

documentare
Timpul trece, amintirea ramine, 1968;
"Buna ziua, copile!", 1969;
Editie speciala "Stefan Neaga", 1969;
Peste secole, peste ani (in colaborare cu V.Boiangiu), 1969;
Pagini de balade, 1971;
Toate au un inceput, 1971;
Dupa rampa e Franta, 1972;
Bine ati venit (in colaborare cu P.Balan), 1972;
Chemarea pamintului, 1972;
Specializarea si concentrarea in agricultura, 1973;
Stapinii pamintului, 1974;
La hora, 1974;
Cea mai scurta lectie, 1975;
Toate incep in copilarie, 1975;
Nuvela piinii, 1975;
Copiii vin la teatru, 1976;
Elena Strujuc, 1977;
Fluieras, 1977;
Maria sa, femeia! 1982;
La cine vine cocostircul, 1982;
Speranta, 1982;
Si din nou e dimineata, 1983;
Ecoul viitorului, 1984;
Care-ti este numele, "Surule"?, 1985;
Nestemate din Bugeac, 1987;
Vatra fara leagan, 1987;
O istorioara neterminata (aproape detectiva), 1987;
Discutie la o margine de cimp, 1987;
Premiera care n-a avut loc, 1987;
Inca odata despre libertatea constiintei, 1987;
Moscova a doua casa, 1988;
O.K., Manea!, 1989;
Victimele dragostei, 1990.



Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md