Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Regizori

Conunov Boris

Nascut: 24 Mai 1947 , or.Taskent, Uzbekistan
Date biografice:

La "Moldova-film" din 1967. A fost mai multi ani regizor secund. Ca prim-regizor s-a manifestat din 1978, dind dovada de imaginatie, gust, rafinament.
Pasionat vinator, a realizat un documentar la aceasta tema, demonstrind ca vinatoarea este aidoma artei: un prilej de intilnire si discutie intre prieteni.
In perioada 1992 - 1994 activeaza in cadrul Academiei de Stiinte a Republicii Moldova. Publica la Bucuresti studiul "Coloana sonora ca parte componenta a filmului documentar in creatia lui Vlad Druck".
Traduce mai multe filme din limba engleza.
In anii 1995 - 1998 s-a aflat in serviciul diplomatic in Elvetia.
Dupa 1998 revine in tara, continua activitatea in calitate de profesor la Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice.
In perioada 2005 - 2006 a fost numit presedinte al comisiei de stat la AMTAP (absolventi la specialitatea regie tv si film). In 2006 activeaza ca presedinte al comisiei de stat de atestare a catedrei regie tv si film din cadrul aceleeasi institutii de invatamint.

Studii:

VGIK (1967-1972) facultatea scenaristica si filmologie.

Filmografie:
fictiune
Padurea in care nu vei intra, 1978;
Pregatirea de examene, 1979;
Aveti o telegrama, 1983;
Un mic serviciu, f/t, 1984;
Cine va intra in ultimul vagon, 1986;
Anul unui copil bun, 1992;
Bilet intr-o singura directie (scenariul), 1997;
Darul (scenariul), 2004;
Dangaua (scenariul), 2006.
documentare
Usturici nr.4, 1980;
Usturici nr. 4, 1980;
Usturici nr. 5, 1980;
Sa nu permitem infractiunea, 1981;
Strada, strada, 1981;
Usturici nr. 25, 1981;
Usturici nr.27, 1981;
Usturici nr.29, 1981;
Usturici nr.30, 1981;
Usturici nr.43, 1981;
Usturici nr.31, 1982;
Usturici nr.36, 1982;
Usturici nr.42, 1983;
Usturici nr. 43, 1983;
Vinatoarea in Moldova, 1983;
Lumina verde traficului rutier international, Geneva, 1996;
Consacrati legii, studioul Media - Partener, 2007.
publicatii
Surfing pe creasta tunami. Scenarii. Editura Cusnir & Co, 208 pagini, Chisinau, 2007.

Cursa, 1989

Premii si diplome:

Premiul special al juriului, "Aveti o telegrama", Festivalul Republican de Filme, 1983;
Diploma Festivalului International din Francfurt am Main, "Anul unui copil bun", 1992.
Medalia "Dimitrie Cantemir", pentru filmul artistic "Dimitrie Cantemir" (regizor secund), 1974;
Medalia "Meritul civic", 1995;
Maestru in Arta, 2000.



Copyright © 2002—2011 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md