Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Compozitori

Lazarev Eduard

Nascut: 19 Decembrie 1935 , or. Sverdlovsk, Rusia
Date biografice:

Dupa absolvirea conservatorului, trece cu traiul in Moldova. In anii 1970-1980 a lucrat ca membru al colegiului redactional din cadrul Ministerului Culturii si ca membru al colegiului redactional din cadrul Comitetului de stat pentru cinematografie din Moldova. Dupa 1980 - liber profesionist. Autor al muzicii din mai multe filme, debutul in 1961 cu filmul "Insula vulturilor". Este autorul muzicii la baletul "Antoniu si Cleopatra" (Teatrul de opera si balet din Chisinau, 1966).

Studii:

Conservatoprul de stat "P.Ceaikovski" din Moscova (1953-1959).

Filmografie:
Insula vulturilor,art. - 1961;
Calatorie in april,art. - 1961;
Strada asculta, s/m - 1963;
Vacanta la Odesa, art. - 1966 (studioul din Odesa);
Acuzati de omor, art. - 1969;
Ofiter de rezerva, art. - 1971;
Ultimul haiduc, art. - 1972;
Melodia, f/a - 1973;
Scara, f/a - 1974;
Nimeni in locul tau,art. - 1976;
Pe urmele fiarei, art. - 1976;
Cind ai alaturi un barbat, art. - 1977;
Luna lui Caus, art. - 1984.

Cavalerul viselor, 1968

Dimitrie Cantemir, 1973

Elegie, 1975

Istoria unui galben, 1983

Ultima luna de toamna, 1965

Premii si diplome:

Premiul National, 1966
Artist al poporului, 1978.



Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md