Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Compozitori

Loghinov Valeriu

Nascut: 27 Octombrie 1942 , in s.Sir-Novorosiisk, reg.Taskent,Uzbekistan
Date biografice:

Din 1944 familia sa a trecut cu traiul in Moldova. Din 1973 e angajat la studioul "Moldova-film" ca redactor-sef al redactiei muzicale. Face parte din consiliul artistic al studioului "Moldova-film". Autor de muzica si selectii muzicale. Debuteaza in 1974 in filmul artistic "Toate probele contra lui".

Studii:

Scoala de muzica "E.Coca" din Chisinau (1954-1962); Institutul de Arte "G.Musicescu" din Chisinau (1962-1971).

Filmografie:
Fictiune
Emisarul serviciului secret, 1979;
De intoarcere uitati, 1985;
Actiune civila, art - 1988.
Animatie
Copilul care a jignit soarele, 1977;
Catelusul zburator, 1977;
O teava se plimba prin oras, 1978;
Pe cuvintul meu de cal, 1980;
Batrinul si copacul, 1982;
Doua izvoare, 1983.
Selectii muzicale
Toate probele contra lui, 1974;
Favoritul, (in colaborare cu N.Filcov), 1976;
Greseala lui Tony Wendis, (in colaborare cu Vlad Druck), 1981;
Afisul, 1987.

In zorii revolutiei, 1984

Premii si diplome:

Emisarul serviciului secret — Diploma juriului Pentru cea mai buna muzica, Festivalul republican de filme, editia I-a, Chisinau 1979
Batrinul si copacul — Diploma juriului Pentru cea mai buna muzica, Festivalul republican de filme, editia a III-a, Chisinau 1982.



Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md