Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Compozitori

Zagorschi Vasile

Nascut: 27 Februarie 1926 , s.Sevcenko,Chilia
Decedat: 1 Octombrie 2003
Date biografice:

A activat in calitate de director al Teatrului de opera si balet din Chisinau, apoi ca prorector al Conservatorului de stat din Chisinau, este docent la catedra de teorie si compozitie. La "Moldova-film" debuteaza in 1965, semneaza muzica la filmul artistic "Evadat de sub escorta". A colaborat fructuos cu regizorul Vasile Pascaru.

Studii:

Liceul "B.P.Hasdeu" din Chisinau (1941-1944); Gimnaziul "Alexandru Lahovari" din Ramnicu-Valcea (1944-1945); Conservatorul de stat din Chisinau (1945-1952).

Filmografie:
Evadat de sub escorta, 1965;
Mariana, 1967;
Riscul,1970;
Podurile, 1973;
Trecea o lebada pe ape, 1982;
Prietenie intre barbati, 1983;
Viata si nemurirea lui Serghei Lazo,1984.

Agent al serviciului secret, 1978

Premii si diplome:

Artist al poporului,1982.



Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md