Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Regizori

Iuriev Ana

Nascut: 9 Februarie 1944 , s.Bravici
Date biografice:

La "Moldova-film" se incadreaza plenar in 1974, desi a inceput sa colaboreze inca din anii studentiei. Se trage din neamul lui Onila, familie de tarani cu radacinile infipte in pamint. A fixat documentar pe pelicula ceea ce a crezut ca merita sa ramina pentru generatiile care vin. In prezent, locuieste la Moscova.

Studii:

VGIK (1968-1974) regie film documentar.

Filmografie:
Documentare
Aici au fost ripi, 1973;
Ruta de onoare, 1973;
Un kilometru de drum, 1974;
Stapinii pamintului, 1974;
Bine ati venit,1974;
Toate incep din copilarie, 1975;
Nuvela piinii, 1975;
Cea mai scurta lectie, 1975;
Vin copiii la teatru, 1976;
Naturi active, 1976;
Ce ti-i si cu Liza asta!, 1978;
Elena Strujuc, 1978;
Etaje de-asupra orasului, a978;
Fluieras, 1979;
Maria sa, Femeia!, 1982;
Speranta, 1982;
A pastra si a inmulti, 1983;
Meditatii despre piine, 1984;
Asculta chemarea viitorului, 1984;
Cum iti este numele, "Surule"?, 1985;
Sub taisul iataganului, 1986;
Vatra fara leagan, 1987;
Nedumerirea lui mos Gheorghe, 1988;
Citeva interviuri dupa tragedie,1989;
Fluierul lui Dumitrita, 1989.
Premii si diplome:

Gaseste-ti norul Diploma speciala a juriului Pentru imaginea poetica a contemporanului nostru, Festivalul filmelor de scurtmetraj a organizatiilor militaro-patriotice si sportive din tarile socialiste, Chisinau, 1980, editia II-a.
Iti daruiesc soarele Diploma Pentru cel mai bun film al anului, Festivalul republican de filme Chisinau, 1980, editia I-a.



Copyright © 2002—2011 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md