Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Regizori

Tulaev Oleg

Nascut: 30 Martie 1949 , or.Dusanbe, Tagikistan
Decedat: 1 Iunie 2003 , or.Chisinau
Date biografice:

A debutat ca actor in Dusanbe in 1963, interpretind unul din rolurile principale in filmul "Copiii din Pamir" (regizor Vladimir Motili). Dupa VGIK a activat la studioul "Tadjik-film", realizind o serie de documentare: "Isfara", "Urgenta", "Plaiul lui Alfei" s.a. A debutat in filmul de fictiune cu pelicula "Caii sub clar de luna" (scenariul Rustam Ibraghimbekov).
La "Moldova-film" din 1982 unde si-a continuat activitatea in documentar si in investigatia artistica.

Studii:

VGIK (1970-1975) regie film, clasa profesorului Mihail Romm si Lev Kulidjanov.

Filmografie:
Fictiune
Favoruri gratuite, 1989;
Viltoarea, 1992.
Documentare
In stepele Bugeacului 1982;
Pulsul pietrei, 1982;
Drumul calului, 1983;
Ma indrept spre mine, 1985;
Diagnosticul coma, 1987;
Racursiu, 1987;
Dincolo de viata, 1991;
"Slaveanka iscet slavianina", 1993;
Ion Popescu Gopo, 1998 (video);
Ave Moldova, 2002.

Am onoarea, 1987



Copyright © 2002—2011 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md