Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Actori

Darienco Domnica

Nascut: 15 Ianuarie 1919 , satul Dolinsc,Ananiev,regiunea Odesa
Decedat: 6 Noiembrie 2010 , or. Chisinau
Date biografice:

In Teatrul dramatic "A.S.Puskin" din 1937, initial la Tiraspol, din 1944 la Chisinau. Debut in cinematografie in 1955 in filmul "Andries", turnat la studioul "A.Dovjenko" din Kiev. In prezent, presedinta Ligii veteranilor scenei.

Studii:

Scoala teatrala din Odesa (1933-1937) actrita de teatru.

Filmografie:
Andries, oarba, studioul "A.Dovjenko" din Kiev, 1955;
Va scriu, Maria Fiodorovna, 1959;
Dincolo de marginea orasului, Maria Cibotaru, 1960;
Gustul piinii, episod, 1966;
Armaghedon, Domnica, 1966;
Povirnisul, sotia lui Negara, 1970;
Ultimul haiduc, matusa Domnica, 1972;
Crestaturi spre amintire, Daria, 1972;
Barbatii incaruntesc de tineri, Daria, 1973;
Furtuni de toamna, Panaghia, 1974;
Durata zilei, mama Sandei, 1974;
Intre cer si pamint, Sanda Cucu, 1975;
Soseaua, s/m, episod, 1981;
Trecea o lebada pe ape, episod, 1982;
Codrii, serial, episod, 1991 s. a
Premii si diplome:

Artista a poporului,1957;
Artista a poporului din URSS, 1974.



Copyright © 2002—2011 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md