Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Actori

Sotchi-Voinicescu Mircea

Nascut: 10 Februarie 1950 , or.Balti
Decedat: 30 Decembrie 2008 , or.Chisinau
Date biografice:

Debut la "Moldova-film" in 1968 in filmul lui Emil Loteanu "Aceasta clipa". Dupa absolvirea Scolii teatrale, joaca pe scena Teatrului "Luceafarul". Renunta la scena, in favoarea filmului.

Studii:

Scoala teatrala "B.Sciukin" din Moscova (1967-1971) actor de teatru si film.

Filmografie:
Singur in fata dragostei, Pavel, 1969;
Lautarii, porucik Baturin, 1971;
Crestaturi spre amintire, caporal Ionescu, 1972;
Daca vrei sa fii fericit, aviatorul, "Mosfilm", 1974;
O intimplare la festival, Pavel, 1976;
Cocostarcul, Mirca, s/m, 1978;
Agent al serviciului secret, 1978;
Suspectul, 1978;
Taunul, Marconi, studioul "A.Dovjenko" din Kiev, 1979;
Unde esti, iubire?, trompetistul, 1980;
Anna Pavlova, episod, "Mosfilm", 1982;
Luceafarul, 1986; s.a.


Copyright © 2002—2011 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md