Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Scenaristi

Esinencu Nicolae

Nascut: 13 August 1940 , satul Chitcani, Telenesti
Date biografice:

Debut la "Moldova-fiulm" in 1975 in calitate de coautor de scenariu in filmul regizorului Vlad Iovita "Calul, pusca si nevasta". Membru al Uniunii Cineastilor din Moldova. Membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova. Autor al mai multor scenarii marcate de veridicitate si ingeniozitate.

Studii:

Institutul de literatura "M.Gorki" din Moscova. Cursuri superioare (1971-1973).

Filmografie:
fictiune
Calul, pusca si nevasta (coautor V.Iovuta), 1975;
Fat-Frumos, f/t, 2 episoade, 1977;
Caruta, s/m, 1978;
La portile satenei (coautor V.Iovita), 1980;
Talpile verzi, s/m, 1987;
Adio, viata de holtei, s/m, 1988.

Tunul de lemn, 1986

Premii si diplome:

Tunul de lemn — Premiul Pentru cel mai bun scenariu, Festivalul filmului national, Costinesti, 1992.
Meritul civic, 1996.



Copyright © 2002—2011 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md