Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Scenaristi

Circov Zinaida

Nascut: 2 Decembrie 1931 , satul Temleak, regiunea Kurgan, Rusia
Decedat: 29 Septembrie 2009 , or. Chisinau
Date biografice:

Debut la "Moldova-film" in 1971 film de animatie. Coautoare de scenarii pentru filme artistice, semneaza scenarii pentru filme documentare. Membra a Uniunii Cineastilor din Moldova. Membra a Uniunii scriitorilor din Federatia Rusa. In ultimii ani scrie romane pe teme istorice. Recent, de sub tipar a fost scos romanul "Maria. Cantemir. Blestemul vizirului", consacrat fiicei lui Dimitrie Cantemir, Maria. Romanul face parte din seria "Spodvijniki i favoriti" si este editat in Rusia, editura "Astreli", Moscova, 2006.

Studii:

Universitatea din Leningrad (1949-1955) jurnalistica;
VGIK (1962-1967) scenaristica.

Filmografie:
fictiune
Ofiter in rezerva (coautor N.Ghibu), 1971;
Gaseste-ti fericirea (coautor N.Ghibu), 1983;
Sa fie vina mea (1992).
documentare
Fratii Moscalenco, 1983;
Omul care n-a vrut sa se filmeze, 1984;
Vasiluta, Virineia si Maria, 1984;
Vera (coautor G.Stoilic), 1984;
Griji de neaminat, 1985;
Demisia n-a fost acceptata, 1986;
Salut din anii 1937, 1949 si…, 1988;
Detinutul politic R-866, 1989;
Cuceritorii Siberiei, 1990;
animatie
Puiul de cocostirc, 1971;
Viforul negru, 1981;
Doua izvoare, 1983 s.a.

Povestea unui vinator, 1976

Premii si diplome:

Om emerit, 2002.



Copyright © 2002—2011 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md