Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Scenaristi

Busuioc Aureliu

Nascut: 26 Octombrie 1928 , satul Codreanca (Cobilna), Straseni
Decedat: 8 Octombrie 2012 , or. Chisinau
Date biografice:

A activat in ziaristica (redactor-sef la ziarul "Tinerimea Moldovei", redactor-sef adjunct al revistei "Chiparus"). In 1977 secretar al Consiilului de conducere al Uniunii Scriitorilor din Moldova. Debuteaza in literatura cu placheta de versuri pentru copii "La padure" (1955). In acelasi an ii apare culegerea de poezii satirice si umoristice "Prafuri amare". Autorul romanelor "Singur in fata dragostei" (1966), ecranizat la "Moldova-film", "Unchiul din Paris", "Pactul cu diavolul", al pieselor "Radu Stefan - Intiiul si Ultilmul", "Si sub cerul acela". Autor a numeroase scenarii de film, si-a cucerit un loc aparte printre profesionistii genului.

Studii:

Institutul pedagogic de stat "Ion Creanga".

Filmografie:
Fictiune

Calatorie in april, 1962;
Vreau sa cint, 1979.

Documentare

Moldova noastra, 1957;
Strugurii care aduc fericirea, 1973;
Stapinii pamintului, 1974 s.a.

Cursa, 1989

Singur in fata dragostei, 1969

Premii si diplome:

Maestru emerit al artei.



Copyright © 2002—2011 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md