Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Compozitori

Fedov David

Nascut: 24 Noiembrie 1915 , or.Chisinau
Decedat: 8 Februarie 1984 , or.Chisinau
Date biografice:

A activat ca dirijor al orchestrei "Fluieras", dirijor al orchestrei Radiodifuziunii moldovenesti, maestru de concert la Filarmonica de stat din Moldova. A compus muzica pentru filme artsitice, de animatie, debutul fiind "Balada haiduceasca".

Studii:

Conservator particular din Chisinau (1934) clasa de pian condusa de I.Guz);
Conservatorul de stat din Chisinau (1952) clasa de compozitie a prof. Gurov.

Filmografie:
Fictiune
Dincolo de marginea orasului, 1960;
Cind pleaca cocorii (in colaborare cu Aleksandr Lebedev), 1964.

Balada haiduceasca, 1958

Cintec de leagan, 1959

Povestea unui vinator, 1976

Premii si diplome:

Maestru emerit al artei, 1966.



Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md