Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Regizori

Barba Victoria

Nascut: 19 Septembrie 1926 , or.Tambov, Rusia
Date biografice:

In 1969 fondeaza studioul de animatie pentru copii "Floricica". Animatia ramine sufletul ei.

Studii:

Institutul de arte plastice aplicative "Vera Muhina" din Leningrad (1946-1948); Institutul pedagogic de stat "Ion Creanga" (1952-1958.

Filmografie:
filme de animatie la "Floricica" si "Moldova - film"
Puiul de cocostirc in colivie, 1979;
Martisor - sarbatoarea primaverii, 1980;
Martisor, 1980;
Copiii, soarele si zapada, 1981;
O perla in palma, 1981;
O calatorie de Anul Nou, 1981;
In jurul lumii, 1982;
Buna ziua, piine!, 1982;
Opriti timpul, 1982;
Dragoste de tara, 1983;
Atingere, 1984;
Bine ati venit!, 1984;
Daca toti generalii, 1985;
Hora stelelor, 1985;
Amintire (Floricica - 85), 1985;
Fa minuni, copile, 1986;
Reinroarcere, 1987;
Ziua de nastere a Carolinei, 1986;
Caderea frunzelor..., 1987;
Daruieste caldura, 1987;
Podul de stele, 1988;
A fost odata o iarna, 1988;
De unde vine ploaia, 1988;
Fantezie cosmica, 1989;
Allo!Laplandia!, 1991;
Iepurasul din ianuarie, 1991;
Allo! Va ascult!, 1991 s.a.

Daca crezi in poveste, 1978

Premii si diplome:
98 de Diplome, 19 premii, de 5 ori Marele Premiu, 8 Medalii de aur.


Copyright © 2002—2011 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md