Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Regizori

Actori

Operatori

Scenaristi

Compozitori

Scenografi

Home / Personalitati / Actori

Curagau Mihail

Nascut: 15 August 1943 , satul Balanesti, Nisporeni
Date biografice:

Actor la Teatrul muzical-dramatic "A.S.Puskin" din Chisinau unde joaca, indeosebi, roluri de comedie. Din 1993 actor la Teatrul "Satiricus". Debut la "Moldova-film" in 1967 in filmul lui Gheorghe Voda "Se cauta un paznic" unde joaca rolul lui Michiduta. Colaboreaza cu regizorii Emil Loteanu, Vasile Pascaru,Tudor Tataru.

Studii:

Institutul de Arte din Chisinau (1960-1964) actor de teatru si film.

Filmografie:

Se cauta un paznic, Michiduta, 1967;
Lautarii, Anafura, 1971;
Nunta la palat, Costachel, 1979;
Povirnisul, Toderica, 1970;
Barbatii incaruntesc de tineri, Danut Curmei, 1974;
Intre cer si pamint, seful clubului, 1975;
Povestea lui Fat-Frumos, primul drac, 1977;
Soseaua, s/m, omul cu toba, 1981;
Calatorie de nunta, socrul cel mare, 1982;
Un autobuz in ploaie, Vasile, 1986;
Talpile verzi, s/m, Dionis, 1987;
Mesterul Manole, mester, "Telefilm-Chisinau", 1990;
Strada felinarelor stinse, agent, 1990;
Codrii, serial, contabil, 1991;
Polobocul, s/m, Ion, 1991;
Valeu, valeu nu turna, "Telefilm-Chisinau", membru al comisiei, 1991;
Danila Prepeleac, Michiduta, 1996 s.a.



Copyright © 2002—2011 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md