Web-enciclopedia filmului moldovenescWeb-enciclopedia filmului moldovenesc

Home Personalitati Filme Organizatii Mass-media Publicatii Noutati

Carti

Articole

Home / Publicatii / Articole

Fat-Frumos — o poveste cinematografica

Nistru nr.5, 1978 p.153 - 155

"Vlad Iovita a avut frumoasa intentie de a realiza nu numai un film pentru copii, dar si de a gasi basmului un echivalent vizual, creind, prin mijloce cinematografice, o atmosfera de poveste. fara doar si poate, existau anumite dificultati, deoarece Fat-Frumos are chipul si asemanarea unui om, iar peripetiile prin care trece sint pe potriva unui nemuritor si puteau fi banalizate, transformate in niste aventuri.

Vlad Iovita a realizat o poveste cinematografica, gasind detalii respective, reusind sa redeie atmosfera de basm. Dintre acestea ramine in memorie acea voce care-o auzea doar Fat-Frumos, copiil fiind, apoi adolescent si mai tirziu flacau in toata firea. Detaliul este destul de ingenios, ceea ce urmeaza pe ecran - plecarea lui Fat-Frumos, intilnirea cu cei trei frati ai Ilenei Cosinzene si toate peripetiile prin care a trecut - au pornit de la aceasta voce, de la aceasta chemare".Copyright © 2002—2010 Web-enciclopedia filmului moldovenesc

Autoarea proiectului este Larisa Ungureanu, doctor in studiul artelor, critic de teatru si film.
Toate drepturile apartin autoarei proiectului.Este intersiza folosirea informatiei prezentate pe site in scopuri comerciale fara acordul autoarei.

E-mail: lung_ro@yahoo.com

Site creat de Design.md